top of page
Sylvie%20Matthijs_edited.jpg

Sylvie

Matthijs

Kinesitherapie - Manuele therapie

Sylvie Matthijs is afgestudeerd als Master in de Revalidatiewetenschappen en de Kinesitherapie. Daarna specialiseerde ze zich verder in de manuele therapie. Als therapeut is het hoofddoel de patiënten opnieuw pijnvrij door het leven te laten gaan. Via manuele technieken en specifieke oefentherapie krijgen de patiënten de nodige tools mee zodat de problemen ook op langere termijn kunnen wegblijven. De focus van haar werk ligt er in patiënten met nek- en rugpijn te behandelen, daarnaast ook pre- en postnatale kinesitherapie, orthopedische letsels en sportblessures. Ook heeft ze extra ervaring opgedaan in de online revalidatie via moveUP bij mensen met knie- en heupprothesen.

Contact: info@back2motion.be

Tel: 0472/51.46.06

Als bewegen niet meer vanzelfsprekend is door een specifieke klacht of blessure, zal de kinesitherapeut je onderzoeken en behandelen zodat je dagelijkse leven opnieuw zo goed mogelijk kan verder gezet worden.
Binnen het domein van de kinesitherapie maken we onderscheid in:


Sportkinesitherapie
Binnen de sportkinesitherapie worden sportletsel niet enkel behandeld, maar ook voorkomen. De sportkinesitherapie richt zich op heel diverse letsels, gaande van een spierverrekking tot andere letsels met operatieve ingreep. Dit zowel voor de recreatieve sporter als voor de doorgewinterde (top)sporter. Er wordt zo snel mogelijk een progressief en individueel oefenschema opgestart, naast een manuele behandeling.

Zwangerschapsbegeleiding
Door je zwangerschap en bevalling is je lichaam uit balans en is je conditie achteruit gegaan. Via postnatale oefeningen worden je buik- en bekkenbodem spieren en conditie weer op peil gebracht en krijgt je lichaam terug vorm.

Orthopedische revalidatie
Orthopedische revalidatie bestaat uit herstel na een orthopedische operatieve ingreep of herstel na een trauma tijdens het sporten, thuis of op het werk. Door de manuele behandeling en individuele oefentherapie zal herstel plaats vinden zodat je terug kan functioneren op het niveau van voor de ingreep of blessure.

Revalidatie bij rugproblemen
Na een uitgebreid onderzoek wordt een individueel behandelplan opgesteld. De behandeling bestaat uit manuele handelingen en oefentherapie met als doel je pijnvrij te maken en nieuwe klachten te voorkomen.
 

Neurologische revalidatie

Hart- en vaataandoeningen

 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
bottom of page