Sylvie%20Matthijs_edited.jpg

Als bewegen niet meer vanzelfsprekend is door een specifieke klacht of blessure, zal de kinesitherapeut je onderzoeken en behandelen zodat je dagelijkse leven opnieuw zo goed mogelijk kan verder gezet worden.
Binnen het domein van de kinesitherapie maken we onderscheid in:


Sportkinesitherapie
Binnen de sportkinesitherapie worden sportletsel niet enkel behandeld, maar ook voorkomen. De sportkinesitherapie richt zich op heel diverse letsels, gaande van een spierverrekking tot andere letsels met operatieve ingreep. Dit zowel voor de recreatieve sporter als voor de doorgewinterde (top)sporter. Er wordt zo snel mogelijk een progressief en individueel oefenschema opgestart, naast een manuele behandeling.

Zwangerschapsbegeleiding
Door je zwangerschap en bevalling is je lichaam uit balans en is je conditie achteruit gegaan. Via postnatale oefeningen worden je buik- en bekkenbodem spieren en conditie weer op peil gebracht en krijgt je lichaam terug vorm.

Orthopedische revalidatie
Orthopedische revalidatie bestaat uit herstel na een orthopedische operatieve ingreep of herstel na een trauma tijdens het sporten, thuis of op het werk. Door de manuele behandeling en individuele oefentherapie zal herstel plaats vinden zodat je terug kan functioneren op het niveau van voor de ingreep of blessure.

Revalidatie bij rugproblemen
Na een uitgebreid onderzoek wordt een individueel behandelplan opgesteld. De behandeling bestaat uit manuele handelingen en oefentherapie met als doel je pijnvrij te maken en nieuwe klachten te voorkomen.
 

Neurologische revalidatie

Hart- en vaataandoeningen

 

Dry needling

Dry needling wordt toegepast bij hardnekkige spierspanningen. Als een spier al lang gespannen staat bevindt die spier zich in een metabolische crisis en kan de visceuze cirkel doorbroken worden met een naaldje in de gespannen spiernodule. 

 

 

Therapeuten: Sylvie Matthijs, Niels Colle, Robbe Smessaert & Magali Bernaert

Telefoonnummer kine: 0472 51 46 06

Emailadres: kine@okinawa-aalter.be

Kinesitherapie

Niels Colle.jpg
Robbe Smessaert.jpg
Magali_edited.jpg
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon